3 דברים שחייבים לדעת לפני שניגשים לעורך דין הקפאת הליכים - וידאו
שאלות נפוצות - עורך דין הקפאת הליכים:
מה היא הקפאת הליכים? ואיך עוזר עורך די הקפאת הליכים?
הקפאת הליכים הוא מצב אשר מבצעים בחברות העומדות בפני קריסה כלכלית אפשרית, זוהי לא סיטואציה אשר ניתן לעשות בימים כתיקונם כדי להימנע מתביעות או על מנת לשפר את מצבה של החברה ללא כל סיבה. זהו כלי קיצוני אשר נועד למצבים קיצוניים.
איך עורך דין הקפאת הליכים יכול לסייע?
חשוב להראות לבית המשפט כי מצבם של הנושים לא יורע כתוצאה מהליכה בנתיב זה, קרי שהחברה לא תמשיך לאבד מנכסיה ומשוויה כתוצאה מהקפאת ההליכים וכפועל יוצא הנושים יקבלו חלק אף קטן יותר מחובותיהם המקוריים.
בשל החשיבות הגדולה של שכנוע בית המשפט להליכה בנתיב זה, ישנה חשיבות לגייס עורך דין המתמחה בתחום הקפאת הליכים ודיני החברות, אשר יגדיל את סיכויי ההצלחה של פניה זו.
כמה זמן לוקח ההליך?
ישנה האפשרות של ללכת לתהליך של שיקום והבראת החברה, במסגרתה לא ניתן לתבוע את החברה בשל חובותיה בזמן הקפאת ההליכים, אשר במסגרתו החברה נהנית מחלון זמנים של שקט תעשייתי בו ניתנת לה היכולת להשתקם על מנת שתוכל לתפקד בהמשך, להשיב את חובותיה ולבסוף אף להשיא רווחים בעבור עצמה כפי שכל חברה שואפת. תקופה זו יכולה להימשך עד תשעה חודשים לפי הוראת בית משפט בה נותנים לחברה זמן לפעול כאילו המשבר לא אירע ובסיומה של תקופת החסד בוחנים כיצד ניתן להשיב את החובות לאור מצב העדכני ובתקווה המשוקם של החברה.
מה הם הסוגים של הקפאת הליכים?
איך עורך דין הקפאת הליכים יכול לעזור?
כמענה לכך במאמר זה אנו נסביר אודות האפשרות של ההליך.
בתוך כך, אנו נסביר בחלקו הראשון של המאמר באילו מקרים יינתנו הקפאת הליכים ובחלקו השני נסביר כיצד לעשות זאת.
באילו מקרים ניתן לבצע הקפאת הליכים? - הקפאת הליכים תביעת חוב:
כשמדובר בנושא של הקפאת הליכים תביעת חוב, ראשית, נסביר כי הקפאת הליכים (צו הקפאת הליכים) הוא מצב אשר מבצעים בחברות העומדות בפני קריסה כלכלית אפשרית, זוהי לא סיטואציה אשר ניתן לעשות בימים כתיקונם כדי להימנע מתביעות או על מנת לשפר את מצבה של החברה ללא כל סיבה. זהו כלי קיצוני אשר נועד למצבים קיצוניים. לאחר הקדמה זו, ישנן 2 אלטרנטיבות כאשר אנו במצב קיצוני של חדלות פירעון ושיקום כלכלי על ידי החברה, קרי כאשר אינה יכולה להחזיר את חובותיה.
מחד היא יכולה לפשוט את הרגל וללכת לפירוק בו מוכרים את נכסיה לשם השבת כל החובות אותם ניתן להשיב.
אך לא בכל סוגי ההליכים המשפטיים - איך לשקם את החברה?
מאידך, ישנה האפשרות של ללכת לתהליך של שיקום והבראת החברה, במסגרתה לא ניתן לתבוע את החברה בשל חובותיה בזמן הקפאת ההליכים, אשר במסגרתו החברה נהנית מחלון זמנים של שקט תעשייתי בו ניתנת לה היכולת להשתקם על מנת שתוכל לתפקד בהמשך, להשיב את חובותיה ולבסוף אף להשיא רווחים בעבור עצמה כפי שכל חברה שואפת. תקופה זו יכולה להימשך עד תשעה חודשים לפי הוראת בית משפט בה נותנים לחברה זמן לפעול כאילו המשבר לא אירע ובסיומה של תקופת החסד בוחנים כיצד ניתן להשיב את החובות לאור מצב העדכני ובתקווה המשוקם של החברה.
כאשר בזמן זה של אותם 9 חודשים על החברה לבצע הסדר נושים בנוגע לאופן תשלום החובות של החברה.
ישנם 2 תצורות אשר משפיעים על אופן ניהול ההליך, והם אלו הבאים:
הבראה חיצונית
במצב של הבראה חיצונית, החברה ממשיכה לפעול תחת הקפאת הליכים מתוך מטרה למכור את החברה לצד שלישי. התמורה אשר תתקבל מן הרוכש של החברה היא זו אשר תילך לטובת הנושים. לרוב פעולה זו תיעשה כאשר למותג עצמו יש ערך, אך ישנו חשש כי הניהול הנוכחי הוא זה שהוביל את החברה לסיטואציה הנוכחית לחדלות פירעון ולכן מכירתה במקום פשיטת רגל וחיסול החברה תהווה פתרון עדיף.
הבראה פנימית
במצב זה, החברה עורכת הסדרה של הכשלים אשר התנהלו בה והובילו למצב של חדלות הפירעון, כמו למשל פיטורי עובדים אשר אין בהם צורך, קיצוץ משכורות, התמקדות באפיקים הרווחים של החברה וכיוצא בזה. במקביל לכך, נותנים מענה לחובות של הנושים ואופן התשלום שלהם, אשר יכול להיות מלא או חלקי באמצעות מתן "תספורת" אשר אומנם יוביל לקיצוץ בגודל החוב אך יבטיח סכום גדול יותר של תשלום של חברה מתפקדת ולא פשיטת רגל שתותיר את הנושים בהפסדים אף גדולים יותר.
המסלול אליו כדאי לפנות ולנסות לשכנע את בית המשפט הוא תלוי סיטואציה וניתוח מצבה של החברה. בהתאם לכך מומלץ בהקשרים אלו לפנות לעורך דין הבקיא בדיני החברות ובעל ניסיון בהליך אשר יוכל להעריך מהו הנתיב בו יש סיכויי שכנוע גדולים יותר.
מה עוד?
בהקשר זה חשוב להבין כי לא כל חברה יכולה לקבל את האלטרנטיבה של הקפאת ההליכים, אלא רק חברות אשר יכולות וישנו סיכוי סביר של השתקמות. לרוב חברות אלו מתאפיינות בכך שאירע משבר זמני כתוצאה מסיטואציה חיצונית ולא משבר פנימי הנובע מניהול כושל, מוצר שאינו רלוונטי למשק הקיים וכיוצא בזה. כאשר מדובר במשבר מהותי יותר הנוגע לשורש החברה לא תינתן האפשרות של ההליך, אלא יפנו להליכי חיסול החברה ומיקסום תשלום החובות האפשרי.
איך מבצעים את ההליך? ואיך עורך דין הקפאת הליכים עוזר?
אז לאחר שהבנו כי אנחנו צריכים לחתור למצב של הקפאהבמצבים של חדלות פירעון, על מנת להשאיר את העסק בחיים. עולה השאלה כיצד ניתן להגשים זאת בפועל. כמענה לכך, סעיפים שונים בחוק החברות משנת 1999 כמו 342 ו-350 מסדירים את הליכי הקפאת ההליכים וקובעים כיצד ניתן לבקש את ביטוח ההליך ומה נדרש להוכיח.
בתוך כך, על מנת לקבל סעד של הקפאת הליכים, יש להגיש עתירה בנושא זה לבית המשפט המחוזי בעל הסמכות לדון בנושא. במסגרת נימוקי העתירה יש להראות לבית המשפט מדוע יש להקפיא הליכים ולא לפרק את החברה. כלומר להציג מדוע נכון לשמר את החברה. לשם כך צריך להראות כי החובות היו כתוצאה ממשבר מקומי ולא מבעיה כרונית של החברה, כי בכוחה של החברה להתגבר על המשבר וכי המוצר אותו היא משווקת הוא מוצר טוב ואם יינתן לה הזמן היא תתאושש ותוכל להחזיר את החובות במלואן ולכן אין צורך ללכת לפשיטת רגל.
מה חשוב לזכור בהליך הקפאת הליכים?
כמו כן, חשוב להראות לבית המשפט כי מצבם של הנושים לא יורע כתוצאה מהליכה בנתיב זה, קרי שהחברה לא תמשיך לאבד מנכסיה ומשוויה כתוצאה מהקפאת ההליכים וכפועל יוצא הנושים יקבלו חלק אף קטן יותר מחובותיהם המקוריים.
עקב החשיבות של שכנוע בית המשפט להליכה בנתיב זה, ישנה חשיבות לגייס עורך דין המתמחה בתחום הקפאת הליכים ודיני החברות, אשר יגדיל את סיכויי ההצלחה של פניה זו.
עורך הדין הקפאת הליכים אף יוכל לעודד את הנושים לתמוך בתהליך דבר אשר יגדיל משמעותית את הסיכויים לתמיכת בית המשפט בהליכה לנתיב של ביצוע ההליך.
חשוב לזכור, כי האינטרס של הנושים בהקשר זה הוא לקבל בחזרה את חובותיהם, ולכן במידה והחברה תשוב לפעול בצורה תקינה היא תוכל להשיב את כל החובות של הנושים, בניגוד למצב של חדלות פירעון בה הנושים צפויים לקבל רק חלק מסוים מחובותיהם בהתאם לנכסי החברה.
סיכום והמלצות
לסיכום, הקפאת הליכים הינו הליך במסגרתו עוצרים את כל ההליכים כנגד חברה המצויה בהליך חדלות פירעון, ונותנים לה תקופה מוגדרת מראש בה היא תנסה להשתקם על מנת שתוכל הן להשיב את חובותיה והן להמשיך לפעול ולא לפשוט רגל כמרבית החברות אשר מגיעות למצב של חדלות פירעון.
על מנת לקבל אפשרות זו מבית המשפט יש לשכנע אותו כי מדובר במשבר אליו נקלעה החברה מסיבות חיצוניות וכי יש בכוחה לצאת ממנו במידה ויינתן זמן ומרחק מתשלום החובות אשר מוטלים כריחיים על צווארה ומונעים ממנה להשתקם.
לכן ישנה חשיבות כי עורך דין המתמחה בתחום ינהל את ההליך על מנת להגדיל את סיכויי ההצלחה של הבקשה שלכם (בקשה להקפאת הליכים), אשר צריכה להיות משכנעת הן בפני בית המשפט ומומלץ כי גם בפני הנושים וגורמים שלישיים אשר מעורבים בהליך.
למה עורך הדין ליאור כספי?
עורך דין ליאור כספי הוא עורך דין אשר מתמחה בתיקי פשיטות רגל, חדלון פירעון וליווי של הוצאה לפועל, ובשל כל אלה מחזיק בניסיון רב בתחום החברות אשר נקלעו לסיטואציות מורכבות.
במידה ואתם מעוניינים בהקפאת הליכים או מעוניינים בייעוץ משפטי אשר יסייע לכם לבנות תוכנית פעולה למצב אליו נקלעה החברה, משרדנו ישמח לסייע לכם בכך.